- - - - - -
csütörtök, 23 május 2024

 

Bemutatkozik az iskolarádió

 

Iskolánkban az 1990-es évek elején alakult meg az iskolarádió egy tehetséggondozó szakkör keretén belül Kiss Jánosné vezetésével, a felső tagozaton tanuló diákok részvételével. Azóta megszakítás nélkül, havi rendszerességgel sugározzuk adásainkat.

1991 óta vagyunk tagja a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének, mai nevén a DUE Médiahálózatnak.  A DUE-nak köszönhető, havonta letölthető és szabadon felhasználható rádiós anyagok, szakmai tanácsok nagymértékben segítik a munkánkat. Stúdiónk korszerű berendezése teszi lehetővé, hogy tanulóink elsajátítsák a rádiózás alapjait. Munkánkat évek óta számítógép segítségével végezzük: rádiósaink, stúdiósaink nagy örömmel tanulják a digitális hangrögzítés és hangszerkesztés rejtelmeit.

Feladatunk széles körű. Elsődleges célunk, hogy tájékoztassuk iskolánk diákjait az intézményben folyó tanulmányi, sport- és szabadidős tevékenységekről, aktualitásokról. A jelentősebb eseményekről riportokkal, tudósításokkal számolunk be. Ügyelünk rá, hogy a kiemelkedő eredményeket elért diákjaink időről időre bemutatkozzanak; és nyomon követjük az egykori bezerédjsek sorsát is. Fontosnak tartjuk az iskolai hagyományok ápolását, a tanulóifjúság összekovácsolását.

Együttműködünk az iskolaújság, a Szemfüles szerkesztőségével. Emellett ünnepi műsorokkal készülünk egy-egy nemzeti vagy iskolai ünnepre és más jeles napokra. Beszámolunk a kirándulásokról. Rendszeres és aktív résztvevői vagyunk az iskolai rendezvényeknek, a diáknapoknak; vetélkedőket, sulibulikat szervezünk a stúdiósok közreműködésével.